Kaip išsirinkti tinkamą guolį

Jeigu kilo toks klausimas, greičiausiai tavo namuose jau laksto keturkojis mažylis, kuris aštriais dantimis užmezga pažintį su savo būsimais namais, jų kampais ir ne vietoje tysančiais kompiuterių laidais. Pirmieji jūsų drauge praleisti mėnesiai yra patys svarbiausi tolimesnės draugystės kelionėje, todėl ne tik tinkamas komandas reikėtų išmokyti savo draugą, bet nuo pirmų dienų svarbu aiškiai perteikti namų taisykles apibrėžti galimybių ribas ir elgesio normas.

Svarbu žinoti, kad šiandien ‘truputi’ leisiu, o rytoj drausiu, nei su vaiku nei su keturkoju draugu dažniausiai neveikia. Nuo pirmų dienų šuniuką būtina supažindinti su jam skirta vieta, parodyti kur yra jo dubenėlis su maistu ir vandeniu, tai ypač aktualu baltųjų škotų terjerų šeimininkams, sakau iš savo patirties! Ir žinoma supažindinti savo mažajį draugą su jam skirta lova – guoliuku.

Šuns vietos keitimas iš esmės yra nerekomenduojamas. Taigi priimkite jau pirmomis dienomis teisingą sprendimą kuris namų kampas tavo šuniukui galėtų būti jaukiausias. Atkreipk dėmesį, kad tai vieta, kur šuo gali matyti geriausiai namus, šeimos narius ir jų draugus. Neužmiršk, kad šuo dažniausiai nori dalyvauti šeimos gyvenime, draugų vakarėliuose, vakarienės ar pietų metu. Todėl atokiau nuo valgomojo stalo, tačiau kartu su šeima – jam geriausias kampas.

Taip savo augintiniui užtikrinsi patogumą, saugumo jausmą ir neleisi jam pasijusti blogai, kai jis nesupras kur jam eiti kai dėl nesuprantamų priežasčių tu ir tavo parsivestas naujas pažįstamas neįleidžiate jo į jūsų miegamojo lovą.

Į ką atkreipti dėmesį būtina

Prieš įsigyjant guoliuką svarbu žinoti daugiau informacijos apie tai kokio dydžio guolis tinkamas tavo šuniui. Išsiaiškinti rekomenduojama iš ko guoliukas pagamintas, ar audinys nealergizuoja, ar guolį lengvai galėsite išvalyti ir kas per medžiaga yra prikimšta į guolio vidų. Šuns guolis turi būti pasirenkamas kruopščiai, atsižvelgiant į keletą spektų:

  • Įvertinus augintinio dydį.
  • Atsižvelgus į šuns charakterį
  • Atkreipus dėmesį į medžiagas iš kurių pagamintas guolis
  • Pasidomėjus ar audinys lengvai valomas
  • Išsiaiškinus ar guolio vidus lengvai ištraukiamas ir esant reikalui – papildomas
  • Ar užtrauktukai įsiuti taip kad neįsiveltų į gyvūno kailį
  • Ar guolio užtrauktukai nebraižys tavo namų grindinio
  • Rinkis tokį šuns guolį, kad jis derėtų prie namų interjero ir namuose esančių interjero detalių, baldų, užuolaidų.

Jeigu tavo šuo labai dažnai nori miegoti lovoje ar ant sofos ir tu nuspręsi, kad jam ten geriausia vieta, įvertink ir tai, kad šuo ant lovos ar sofos paliks savo kailį, nešvarumus ir smėlį, kas ilguoju laikotarpiu gali sukelti tau ir tavo šeimos nariams nepatogumų.

Svarbu žinoti kiekvienam šuns šeimininkui, kad įpratinti šunį gulėti savo guolyje niekada ne vėlu, tačiau geriausia tai daryti nuo mažų dienų. Sukurk savo šuniukui jaukią vietą namuose ir pasirūpink tinkamu guoliu savo keturkojui draugui dar iki jam atvykstant į naujuosius namus!

Naudingi patarimai

Atkreipkite dėmesį, kad vietoje kur pastatysite guoliuką nebūtų drėgmės ar skersvėjo, o taip pat kad guolis nebūtų per arti židinio.

Įsidėmėkite, jog vieta jūsų augintiniui neturėtų būti bausmės kampelis. Priešingu atveju jo guolis gali asocijuosis su neigiamas dalykais ir jame gulėti šuniukui nebus itin malonu.

Jūsų keturkojis prie guolio turi būti pratinamas pamažu. Kaskart kai jūsų augintinis nuspręs prigulti, jūs jį labai atsargiai nuneškite ir paguldykite į jo guolį, paglostykite šuniuką.

Pagirkite bei paskatinkite šunį skanėstais, kad jam jo vieta asocijuotūsi su saugumu, jaukumu ir malonumais, o svarbiausia – saldžiu miegu.